Det diskuteres ofte, hvorvidt brug af pesticider skader miljø og sundhed. Men den seneste forskning peger på, at det faktisk er skadeligt, både for mennesker, især fostre og små børn, og for det vilde dyre- og planteliv. Samtidig er der store og uudnyttede muligheder for at reducere brugen af pesticider. Man kan helt slippe for pesticider ved at spise økologiske fødevarer. Inden for det konventionelle jordbrug kan man nøjes med at sprøjte når der faktisk er angreb af skadevoldere, man kan sprøjte med de lavest mulige doseringer, og man kan bruge moderne sprøjteudstyr, som undgår spild. Dette kaldes Integreret Plantebeskyttelse, og det er faktisk et krav fra EU fra 2014. Men det er hidtil blevet tolket meget lempeligt – er det kun en papirtiger?
Tid: Tirsdag d. 26. januar 2016 kl. 14.30-17.15.
Sted: Offentligt møde i Politikens foredragssal, Vestergade 28, København
Arrangører: Det Økologiske Råd og Politiken
Program:
14.35 Eva Cecilie Bonefeld-Jørgensen: Sundhedseffekter af pesticider – er det sundere at spise økologisk?
15.05 Jes Rasmussen, Aarhus Universitet: Pesticiders effekt på vandmiljøet
15.35 Christian Ege: Hvordan kan vi mindske brugen af pesticider – mere økologi og bedre teknologi i det konventionelle jordbrug.
15.55 pause
16.10 kontorchef Lea Frimann, Miljøstyrelsen: Status for den danske sprøjtemiddelstrategi
16.30 Poul Henning Petersen, Seges (landbrugsrådgivning): Hvad er status for teknologier til pesticidreduktion?
16.55 Diskussion
Tilmelding:
Deltagerpris for Politiken-abonnenter og medlemmer af Det Økologiske Råd: 20 kr. + gebyr 10 kr.
Pris for ikke-abonnenter / medlemmer: 86 kr. + gebyr 10 kr.
Billetter købes via Politiken her
Billetsalget slutter: 26.01. 2016 kl. 14:30